O Nama

O Udruzi

155771_600714023273509_62730142_nNe kupuj – Udomi!

Svakodnevno smo svjedoci napuštanja kućnih ljubimaca i njihovih tužnih sudbina. Tu smo da to pokušamo promijeniti.

Udruga je osnovana u svibnju 2008. godine
Udruga RINA je maknula s ulice preko 4000 životinja.
Kroz višegodišnji volonterski angažman, edukacijom i senzibilizacijom građana te poticanjem na volontiranje, uspjela je napraviti velike pomake na polju zbrinjavanja napuštenih životinja i podizanju razine svijesti o tom problemu u našoj zajednici.
Udruga mogućnost volontiranja pruža svima zainteresiranima i voljnima pomoći.
Udruga RINA nema niti jednu zaposlenu osobu već se čitav rad temelji isključivo na volontiranju.

Udruga RINA je posebno usmjerena na teško udomljive pse i mačke kao što su životinje sa posebnim potrebama, starije životne dobi, s invaliditetom, slijepe i slabovidne koje unatoč svome invaliditetu mogu imati lijep i ispunjen život.

Volonteri Udruge su ponosni na postignute rezultate svih ovih godina i vjeruju da će uz Vašu podršku biti uspješni u ostvarivanju ovoga cilja.                                                                                                                                       
Sve se radi iz ljubavi prema životinjama i vodi k svjesnom zapostavljanju vlastitog života.

Možete pomoći na mnogo načina o kojima smo pisali na posebnoj stranici.

 

Rinina „kućica“

„Rinina kućica“ nije skloniste, niti azil.

Najžalosnija činjenica jest da Grad Zagreb, iako ima zakonsku obvezu organiziranje i financiranja skloništa za životinje zatvara oči pred ovim problemom. Nemaju sluha za napuštene i izgubljene životinje.

Kako je napuštenih životinja sve više i više, privremenih neplaćenih smještaja sve manje i manje, odlučili smo nešto poduzeti. Još uvijek puni ljubavi, entuzijazma, velike volje, želje,… Našli smo zemlju sa malom kućicom gdje bi mogli držati pse i odlučili smo krenuti u avanturu. Zemlju smo odlučili iznajmiti i tako je nastala „Rinina kućica“.

„Rinina kućica“ je mjesto gdje možemo imati na smještaju 15-20 životinja, ovisno o njihovoj veličini i karakteru. Svakodnevna briga oko „kućice“ donosi: hranjenje, čišćenje, socijalizaciju, četkanje, po potrebi odlazak kod veterinara.

To je mjesto gdje uvijek ima mnogo posla, od čišćenja za našim štićenicima pa do manjih i većih popravaka na imanju, a životinjice žele pažnju i ljubav.

Po zimskim uvjetima je teže jer nemamo struju.
Svakodnevna briga oko „kućice“ je sada na jednom volonteru.

Ukoliko ste zainteresirani da nam pomognete kako bi im uvjeti i boravak bio što ugodniji i ljepši, molimo Vas da nas kontaktirate

 

Ciljevi udruge:

 • Organizacija smještaja, zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih i izgubljenih životinja.
 • Sprečavanje razmnožavanja napuštenih i izgubljenih kućnih ljubimaca.
 • Provođenje zakonom propisanih mjera nad napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima.
 • Prikupljanje informacija o napuštenim, izgubljenim i otuđenim kućnim ljubimcima te pomoć u pronalaženju istih.
 • Djelatnosti u cilju sprečavanja napuštanja kućnih ljubimaca.
 • Poticanje odgovornosti prema životinjama i humanog odnosa prema životinjama te uopće djelovanje na mijenjanje senzibiliteta javnosti po pitanju važnosti skrbi za napuštene životinje.
 • Poticanje udomljavanja starih, bolesnih, traumatiziranih životinja i životinja s invaliditetom, odnosno svih životinja koje iz tih i drugih razloga teže pronalaze dom.
 • Zaštita zdravlja ljudi i životinja.
 • Prevencija razmnožavanja napuštenih životinja i osiguravanje trajne identifikacije pasa putem mikročipiranja.
 • Organiziranje edukativnih radionica radi promicanja i unapređenja zaštite životinja i sprečavanja njihovog napuštanja.
 • Pružiti životinjama –  psima i mačkama najbolje moguće uvjete života.

 

Svakodnevne aktivnosti i metode udruge:

 • Svakodnevna briga oko životinja: hranjenje, veterinarska skrb i njega, održavanje i higijena prostora u kojem štićenici borave te redovite fizičke aktivnosti i šetnje.
 • Udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca
 • Osiguranje redovne veterinarske skrbi i njege
 • Pronalaženje i edukacija volontera i privremenih udomitelja za rad sa napuštenim životinjama a u cilju njihove što brže i uspješnije socijalizacije i što lakšeg udomljavanja
 • Redovito odgovaranje na pitanja i dojave građana kako bismo i na taj način, u suradnji s građanima što učinkovitije pomagali napuštenim, izgubljenim, ranjenim i zlostavljanim životinjama.
 • Pomaganje građanima u traženju njihovih izgubljenih kućnih ljubimaca oglašavanjem na internetskim portalima, Facebook stranici udruge, na forumima za kućne ljubimce, raspačavanjem letaka.
 • Pomaganje u traženju udomitelja osobama koje su pronašle napuštenu ili izgubljenu životinju i privremeno je zbrinule kod sebe, pomažući im, u skladu sa mogućnostima udruge, u pokrivanju troškova liječenja, sterilizacije/kastracije, u hrani i ostalim potrebama.
 • Osiguranje financijskih sredstava.
 • Kontrola udomljenih životinja.
 • Održavanje web stranice Udruge i FB stranica  s ciljem što kvalitetnijeg  predstavljanja rada Udruge i lakšeg pronalaženja udomitelja a ujedno i s ciljem edukacije i pružanja pregršti korisnih informacija i savjeta za vlasnike i potencijalne udomitelje.

 

Službeni podaci:

Registarski broj 21006385
Datum upisa 14.10.2008
Naziv UDRUGA ZA ZAŠTITU I PROMICANJE PRAVA ŽIVOTINJA RINA
Skraćeni naziv RINA
Sjedište Gornje Vrapče, Kukoljina 48, 10090 Zagreb
Djelatnosti organizacija smještaja i udomljavanja napuštenih i izgubljenih životinja u suradnji s nadležnim ministarstvom; predlaganje mjera za pronalaženje izgubljenih životinja; suradnja s veterinarskim organizacijama radi pružanja pomoći bolesnim i ranjenim životinjama i organiziranje edukativnih radionica, tečajeva i seminara radi promicanja i unapređenje zaštite životinja i sprečavanje njihovog napuštanja, te druge djelatnosti iz članka 8. Statuta. ZAŠTITA ŽIVOTINJA
   
OIB 90835965601

 

Želite pogledati kako ja nastala mala "Rinina kućica" ?